Zappi


Slim, dynamisch en duurzaam laden

 

ZAPPI

De slimme EV-lader die gebruik maakt van netstroom, de zon of de wind.

 

 

SLIMME EV-LADER

Laad jouw EV op met stroom van het net, zonne-energie of beide

Als je voor zappi kiest ben je klaar voor de toekomst!

zappi is een slimme EV-lader met een uniek kenmerk: het functioneert zowel als een standaard autolader met stroom van het net als met 100% groene energie uit uw eigen zonnepanelen of windturbine.

Met zappi verhoog je het rendement op je investering in zonnepanelen en elektrische auto, en kun je je EV gratis thuis opladen! zappi is eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijk. Zelfs als je geen zonnepanelen hebt, werkt zappi nog steeds als een standaard autolader die stroom van het net gebruikt.

 

zappi is een slimme EV-oplader met een verschil.

Hij werkt niet alleen als een traditionele EV-oplader, hij kan uw EV ook opladen met 100% GRATIS energie die wordt opgewekt door uw zonnepanelen of windturbine. En hier is dus het SMART-gedeelte. zappi kan overdag GRATIS opladen met uw zonnepanelen en kan ‘s nachts op de meest economische tijden laden als u de daluren van uw energieleverancier kunt gebruiken. Allemaal bestuurbaar door de myenergi app. Geen zonnepanelen? Geen probleem! Als u geen PV-systeem hebt, kan zappi nog steeds werken als een gewoon EV-laadstation dat importeert van het net. U kunt later altijd uw zonne- / windsysteem toevoegen.

 

EV-LADER ONTWORPEN EN GEPRODUCEERD IN HET VK

Toonaangevend in de industrie, gemaakt in het Verenigd Koninkrijk

Als allereerste EV-lader op zonne-energie in zijn soort, heeft ons innovatieve team zorgvuldig functies ontworpen om u volledige controle te geven over het opladen van uw elektrische auto. In combinatie met de myenergi-app kunt u timers instellen om gebruik te maken van de besparingstarieven van uw elektriciteitsleverancier. U kunt ook de boost-functie gebruiken, uw apparaten monitoren en nog veel meer! Deze toekomstbestendige, intelligente oplader voor elektrische auto’s is bedacht, ontwikkeld en geproduceerd in eigen huis in het Verenigd Koninkrijk.

 

 

GEEFT JE MEER CONTROLE

Meer keuze. Meer controle. Maak kennis met OCPP.

zappi voldoet nu standaard aan de OCPP-voorschriften.

Dit betekent dat je verbinding kunt maken met elk OCPP-compatibel platform, waardoor je jouw laadervaring kunt controleren en beheren.

Wat is OCPP?

OCPP is een gestandaardiseerde vorm van communicatie voor EV-laadinfrastructuur, ongeacht de fabrikant. Het is ontworpen om compatibiliteit tussen EV-laders en beheersoftware mogelijk te maken en zo meer gemak en keuze voor consumenten te bieden.

Wat zijn de voordelen?

OCPP biedt 4 belangrijke voordelen voor zappi-gebruikers, die enigszins verschillend zijn afhankelijk van of je een enkele zappi thuis hebt of meerdere zappi’s in een zakelijke omgeving gebruikt:

Controle

Stel een PIN-code in om te bepalen wie toegang heeft tot je Zappi.

Kies

Kies de standaard laadmodus (Snel, Eco, Eco+) wanneer een laadsessie wordt gestart.

Bijhouden

Houd bij wie, wanneer en hoeveel er wordt geladen met behulp van zappi, ideaal voor het bijhouden van zakelijke kilometers.

Verbinden

Verbind met elk OCPP-compatibel platform.

 

 

DE VOLGENDE STAPPEN

Moet ik betalen of upgraden?

OCPP is een gratis, open-source protocol. Je hoeft alleen de firmware van je zappi bij te werken om er gebruik van te kunnen maken.

Weet je niet hoe je moet upgraden?

Als je je zappi nog nooit hebt bijgewerkt en niet weet hoe je dit moet doen, vind je de handleidingen op de product support pagina’s onder het kopje “Downloads”. Deze kunnen helpen om stapsgewijs de nieuwste versie van de firmware te installeren.

 

 

Drie laadmogelijkheden

 

zappi biedt opladen op maat, aangepast aan jouw levensstijl en wensen. Of je nu een snelle laadsessie nodig hebt, of liever wilt laden met behulp van 100% hernieuwbare energie, of een combinatie van beide, zappi geeft je de flexibiliteit om op te laden op jouw manier.

ECO laden

De eco-laadmodus combineert groene energie met energie die van het net wordt afgenomen. Deze modus minimaliseert het gebruik van netstroom, waarbij doorgaans wordt geprofiteerd van lagere tarieven gedurende de nacht, maar het maakt ook opladen met 100% groene energie mogelijk. Dit geeft u de mogelijkheid om uw auto gratis op te laden! Het laadvermogen wordt voortdurend aangepast aan veranderingen in de opwekking van elektriciteit of het stroomverbruik elders in huis.

Als het overschot aan opgewekte energie onder de 1,4 kW daalt, wordt er stroom van het net gebruikt om het weer aan te vullen.

ECO+ laden

“Eco+” charging lijkt sterk op “eco” charging, in die zin dat het gebruik kan maken van stroom van het elektriciteitsnet of uw eigen energiebron. Het laadvermogen wordt echter voortdurend aangepast op basis van veranderingen in de stroomopwekking of het stroomverbruik elders in huis. Het opladen van uw elektrische auto wordt onderbroken als er te veel stroom wordt ingevoerd en gaat pas verder als er een overschot aan beschikbare vrije stroom is.

Snel laden

In de snelle modus wordt uw voertuig met maximaal vermogen opgeladen. Dit vermogen kan afkomstig zijn van een hernieuwbare energiebron of eenvoudigweg van het net. De kosten voor het opladen van een elektrische auto zijn ook afhankelijk van diverse factoren, waaronder de modus en het type auto.

Als je geen zonnepanelen of windenergie-opwekking hebt, laadt zappi op dezelfde manier als een standaard mode 3 laadpunt.

 

 

 

 

EV-lader met 3 jaar garantie

Naast onze uitstekende technische ondersteuning om al uw vragen te beantwoorden, heeft zappi ook 3 jaar garantie. Zodra uw myenergi zappi is geïnstalleerd, registreert u uw individuele producten om volledig te profiteren van de 3 jaar garantieondersteuning.

 

 

GRIP OP UW EIGEN STROOM

zappi gebruikt uw zelf opgewekte stroom voor het opladen van EV’s

zappi gebruikt de door uzelf opgewekte stroom voor het opladen van EV’s.
Een EV-lader op zonne-energie stelt u in staat om overtollige zonne-energie te benutten voor het voorzien van stroom aan uw auto. Om zonne-energie op te wekken, dient u zonnepanelen (PV) op uw huis of werkplek te installeren. De energie die door de zonnepanelen wordt geproduceerd, is echter volledig gratis, waardoor u in feite kosteloze kilometers kunt maken!

De lichtenergie van de zon wordt foton genoemd. Dit is het meest fundamentele deeltje van al het licht. Het zijn deze fotonen in natuurlijk daglicht die door zonnepanelen worden omgezet in elektriciteit. Deze kleine bundel elektromagnetische energie is voortdurend in beweging. Eenvoudig gezegd werkt een zonnepaneel door fotonen, of lichtdeeltjes, te laten botsen met elektronen, die ze losmaken van atomen en zo een stroom elektriciteit opwekken.

Onze eco-smart technologie neemt intelligente beslissingen op basis van uw zelf opgewekte stroom en het energietarief waarop u geabonneerd bent. Hierdoor kunnen uw myenergi-apparaten worden geoptimaliseerd om energie van het net te gebruiken tegen het laagst mogelijke tarief per kWh.

UW VOERTUIG VEILIG OPLADEN

Alle veiligheidsnormen overtroffen

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit. Elk myenergi-product is ontworpen volgens de hoogst mogelijke normen op het gebied van energie-efficiëntie, maar we hechten evenveel belang aan veiligheid.

Natuurlijk houden wij ons aan alle veiligheidsnormen in de industrie, maar we willen graag nog een stap verder gaan om onze installateurs en gebruikers altijd een zo veilig mogelijke ervaring te bieden. Daarom waren wij de eersten die de PEN-foutentest introduceerden, nog voordat andere fabrikanten dit deden.

Beheer & controleer uw energieverbruik

Elk myenergi-apparaat is ontworpen om verbonden te zijn. Dit houdt in dat u alles vanuit de myenergi-app op één plek kunt monitoren en naar wens instellingen, timers en boostfuncties kunt aanpassen. Bedien uw myenergi-apparaten 24/7 vanaf elke locatie met de myenergi-app.


Bestel direct uw ZAPPI!

Zappi V 2 Gebruikaanwijzing Nederlands
PDF – 2,2 MB 70 downloads
Myenergi Product Brochure
PDF – 2,5 MB 66 downloads