• Werkzaam door heel Nederland
  • Binnen 48 uur offerte op maat
  • 24/7 bereikbaar via whatsapp
  • 085-0605152

F.A.Q


Wat doet HDM Nederland?

HDM Nederland is een elektrotechnisch installatiebedrijf gevestigd in Drunen, wij richtten ons op zowel de particuliere als de zakelijke markt, Wij werken door heel Nederland, ook in uw regio! Kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid zijn de kernwaarden van HDM Nederland. 

HDM Nederland is de specialist op het gebied van elektrotechniek, wij zijn de elektricien voor al uw elektrotechnische werkzaamheden. Met meer dan 20 jaar ervaring is HDM Nederland een elektrotechnisch installatiebedrijf waarbij u kunt rekenen op deskundigheid van advies tot uitvoering.

Klik hier voor meer informatie over onze diensten. Of neem geheel vrijblijvend contact met ons op door hier te klikken. 

Wat is het werkgebied van HDM Nederland?

HDM Nederland is werkzaam door heel Nederland maar ook daar buiten!
Staat uw land, plaats of regio er niet tussen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, wij werken ook in uw regio!

Klik hier voor meer informatie over ons werkgebied!

Geeft HDM Nederland garantie?

Ja, HDM Nederland geeft garantie. 

De garantie word beschreven in Artikel 21. van de Algemene voorwaarden HDM Nederland, deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, aanbiedingen, werkzaamheden, bestellingen, overeenkomsten en leveringen van diensten of producten door of namens HDM Nederland. 

Klik hier voor de algemene voorwaarden

 

Wanneer moet een groepenkast vervangen worden?

uw groepenkast moet vervangen worden wanneer deze niet meer voldoet aan de huidige geldende normen NEN1010, NEN3140. 

Uw huidige groepenkast moet voldoen aan de op het moment van installatie geldende normen, deze normen blijven van toepassing zolang er geen werkzaamheden aan uw groepenkast worden uitgevoerd. 

Op het moment dat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan uw groepenkast vervallen de oude normen en moet uw groepenkast voldoen aan de huidige geldende normen. 

De installateur moet op het moment dat er werkzaamheden aan uw groepenkast moeten worden uitgevoerd, zoals het uitbreiden van de groepenkast, beoordelen of uw groepenkast nog voldoet aan de huidige geldende normen en/of er aanpassingen mogelijk zijn om uw groepenkast weer aan de huidige geldende normen te laten voldoen. 

Zijn aanpassingen aan uw huidige groepenkast niet mogelijk of heeft u nog een oude stoppenkast met smeltzekeringen dan zal uw groepenkast in zijn geheel vervangen moeten worden. 

Wilt u meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op door hier te klikken. 

Voldoet mijn groepenkast aan de huidige geldende normen? ( NEN1010 NEN3140 )

Of uw groepenkast nog aan de huidige geldende normen voldoet hangt van een aantal factoren af.

De huidige norm beschrijft onder meer: 

-is er een hoofdschakelaar aanwezig?
-zijn er minimaal 2 aardlekschakelaars aanwezig?
-zijn er niet meer dan 4 eindgroepen achter deze aardlekschakelaars geplaatst? 
-zijn alle eindgroepen achter een aardlekschakelaar geplaatst?
-Zijn er onbeschermde onderdelen aanwezig in de groepenkast?
-Is de afgaande bedrading vanaf de eindgroep zonder `krul`aangesloten?

Ook wordt er aandacht besteed aan de veiligheid. Er mag bijvoorbeeld geen direct aanrakings/elektrocutie gevaar zijn. En de installatie dient geaard te zijn. 

Ook worden er eisen gesteld aan de componenten welke zijn geplaatst in de groepenkast, om de juiste werking van de verschillende componenten te testen dienen er metingen gedaan te worden. Hiermee wordt vastgesteld of de componenten juist werken.

Wij kunnen samen met u beoordelen of uw groepenkast voldoet aan de huidige geldende normen. Voldoet uw groepenkast niet aan de normen kunnen wij u uiteraard ook helpen met de nodige aanpassingen om uw groepenkast weer te laten voldoen aan de huidige geldende normen. Zijn aanpassingen niet mogelijk kunnen wij ook de groepenkast vervangen voor u.

Wit u meer informatie klik dan hier en neem geheel vrijbijvend contact met ons op.

Hoe worden mijn zonnepanelen aangesloten?

Om uw zonnepanelen aan te sluiten op het net wordt er een kabel gelegd vanaf uw PV-installatie ( zonnepanelen ) naar uw groepenkast. 

De route vanaf uw PV-installatie naar uw groepenkast wordt in overleg met u bepaald, de voedingskabel kan via bestaande leidingen gelegd worden binnenshuis of via bijvoorbeeld de buitengevel.

Een route waarbij de kabel zoveel mogelijk uit het zicht wordt aangelegd heeft altijd de voorkeur. Hiervoor kunnen bestaande leidingen, kruipruimtes, loze ruimte of een afvoer koof gebruikt worden. 

Uw PV-installatie moet worden aangesloten op een eigen, aparte groep, een aardlekautomaat. Hiervoor dient de bestaande groepenkast uitgebreid te worden met deze aardlekautomaat. Dit kan door de aardlekautomaat bij te plaatsen in uw groepenkast wanneer hiervoor ruimte is of er wordt een extra kastje naast uw groepenkast geplaatst. 

Om uw PV-installatie aan te sluiten moeten er dus werkzaamheden worden verricht aan de groepenkast en moet de groepenkast voldoen aan de huidige geldende normen zoals gesteld in de NEN1010 en NEN3140.

Het kan voor komen dat een aanpassing voldoende is om te voldoen aan de huidige geldende normen door bijvoorbeeld het bij plaatsen van een hoofdschakelaar of het bij plaatsen van een aardlekschakelaar. In sommige gevallen dient de groepenkast in zijn geheel vervangen te worden.

Wij adviseren u graag wat voor u het beste is. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie door hier te klikken.