Laadpalen



Samen de toekomst in!

Elektrische mobiliteit begint hier! Laad je rijervaring op met onze ultramoderne laadpalen. Met snelheid, efficiëntie en betrouwbaarheid in gedachten hebben we de perfecte oplossing voor jouw elektrische voertuig. Ontdek een naadloze laadervaring die je vrijheid en gemak biedt, waar je ook bent. Laat ons je helpen om de weg te effenen voor een duurzamere toekomst. Kies voor onze laadpalen en ervaar de kracht van groen rijden.

Levering en montage door heel Nederland

Laat je elektrische dromen werkelijkheid worden met onze professionele montage en installatie van laadpalen! Vanaf het allereerste gesprek tot de laatste draai van de schroevendraaier, wij staan garant voor een vlekkeloze installatie die perfect aansluit bij jouw behoeften. Ons deskundige team zorgt voor een naadloze integratie in jouw omgeving, of het nu thuis is, op het werk of onderweg. Kies voor betrouwbaarheid, kies voor deskundigheid, kies voor een toekomst van elektrische mobiliteit. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen de weg te plaveien naar een groenere, duurzamere wereld.

Ons aanbod

Als je op zoek bent naar hoogwaardige laadoplossingen voor thuis of op het werk, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leveren en monteren toonaangevende merken zoals Wallbox en Myenergi, die bekend staan om hun innovatieve en betrouwbare laadtechnologieën.

Met Wallbox bieden we geavanceerde laadoplossingen die perfect zijn afgestemd op de behoeften van thuisgebruikers en zakelijke klanten. Hun gebruiksvriendelijke ontwerpen, slimme connectiviteit en hoogwaardige materialen maken het opladen van je elektrische voertuig eenvoudig en efficiënt.

Daarnaast zijn we verheugd om ook Myenergi aan te bieden, een pionier op het gebied van duurzame energieoplossingen. Met producten zoals de Zappi laadstations en Eddi energiemanagementsystemen biedt Myenergi innovatieve oplossingen die niet alleen het opladen van je EV verbeteren, maar ook bijdragen aan een groenere energiehuishouding.

Of je nu op zoek bent naar een slim laadstation voor thuisgebruik of een uitgebreide oplossing voor een zakelijke omgeving, onze samenwerking met Wallbox en Myenergi stelt ons in staat om je de beste oplossingen te bieden die voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Ontdek vandaag nog de mogelijkheden voor het opladen van je elektrische voertuig met onze hoogwaardige producten van Wallbox en Myenergi. Neem contact met ons op voor meer informatie en laat ons je helpen de overstap naar elektrisch rijden moeiteloos en zorgeloos te maken.

 

230V versus 400V-aansluiting

Het voornaamste verschil ligt tussen een 230V en een 400V-aansluiting. Je kunt dit verschil herkennen aan het aantal draden dat loopt tussen de tellerkast van de netbeheerder en je (hoofd-)zekeringenkast. Bij een 230V-aansluiting ben je beperkt tot éénfasig laden, met vermogens van 3,7kW of 7,4kW. Daarentegen maakt een 400V-aansluiting drievoudig laden mogelijk, met snelheden van 11kW of 22kW.

Overstappen naar een 400V-aansluiting

Als je momenteel beschikt over een 230V-aansluiting, kun je overwegen om over te schakelen naar een 400V-aansluiting. Het is echter van groot belang om te onderzoeken of deze zogenaamde 'verzwaring' technisch mogelijk is.

Maximale aansluitvermogen

Een ander cruciaal aspect om in overweging te nemen is het maximale aansluitvermogen, uitgedrukt in ampère (A). Dit vermogen wordt bepaald door de hoofdzekering in je meterkast van de netbeheerder. De dikte van de kabel bepaalt de maximale stroomsterkte in ampère. Typische aansluitingen variëren tussen 20A, 25A, 35A, 40A of meer. Als je wilt kunnen laden met 7,4kW of 22kW, heb je minimaal 32A nodig. Voor 3,7kW of 11kW volstaat 16A.

Beschikbare capaciteit voor huishoudelijke apparaten

Het is ook belangrijk om een veiligheidsmarge te behouden voor andere elektrische apparaten in je huis, zoals verlichting, kooktoestellen en verwarming. Als de beschikbare capaciteit te krap wordt, kun je overwegen om een load-management systeem te installeren. Dit systeem houdt voortdurend je energieverbruik in de gaten en verdeelt het beschikbare vermogen optimaal tussen je huishoudelijke apparaten en je elektrische auto.

Hoeveel kW kan ik maximaal laden

Hoeveel kW u maximaal kunt laden is afhankelijk van uw hoofdaansluiting. Dit unt u berekenen met de volgende rekensom: 

Aantal Ampere x 230 x aantal fases / 1000 = kW

1-Fase hoofdaansluiting

16A = 3.7kW
20A = 4.7kW
25A = 5.8kW
35A = 8.1kW

3-Fase hoofdaansluiting

3x16A = 11kW
3x20A = 13.8kW
3x25A = 17.3kW
3x35A = 24.2kW

Hoofdzekering verzwaren

Bij 3.7 kW laden, kun je zonder enige aanpassing in de meterkast een laadpaal installeren.

Bij 11 kW laden is er alleen een 3 fasen aansluiting nodig en hoeft er geen verzwaarde aansluiting te komen.

Bij 22 kW laden is de stroom ongeveer 32A per fase. De hoofdzekeringen dienen dan verzwaard te worden naar 2 trappen hoger, wat uitkomt op 50A

Als je in het bezit bent van zonnepanelen dan kunnen we met behulp van Dynamic Load Balancing er voor zorgen dat er geen verzwaarde aansluiting nodig is, maar tóch met 22kW geladen kan worden.

In alle gevallen raden wij aan om gebruik te maken van Dynamic Load Balancing. Zo wordt ten alle tijde voorkomen dat uw installatie overbelast wordt en er storingen op treden. 

Installatie laadpaal

Wij kunnen in nagenoeg alle situaties de laadpaal installeren voor u.

Hierbij zorgen wij voor de juiste aanpassingen in de groepenkast, het gebruik van de juiste bekabeling en een correcte montage en configuratie van uw laadpaal.

Voor elke situatie gebruiken wij kabels met een minimale ader diameter van 4mm2.

Het is dus niet mogelijk om een laadpaal op een stopcontact te installeren of bestaande kabels die niet een doorsnede hebben van minimaal 4mm2 per ader, onder geen enkele omstandigheid. 



Verkrijgbaar in onze webshop