Renovatie woning Hoofddorp

Wij hebben opdracht verkregen om de bestaande installatie in de woning compleet te vernieuwen.

De bestaande installatie bestaat uit oude bedrading, en is niet geaard. Behoudens de keuken uiteraard.
De nieuwe installatie zal in de gehele woning geaard zijn. En volledig aan de huidige geldende normen voldoen.

Hiervoor vervangen wij ook de bestaande oude groepenkast. De huidige groepenkast bevat 4 lichtgroepen ( 16A ) en een 16A 3-fase kracht groep.

Deze zullen wij vervangen voor een nieuwe moderne groepenkast bestaande uit:

12x 16A B-karakteristiek automaten
3x Aardlekschakelaar 30mA
1x 16A 3-fase aardlekautomaat
1x Hoofdschakelaar 40A

Daarnaast zullen wij alle bestaande bedrading vervangen, volgens de geldende normen. Ook worden alle wandcontactdozen verplaatst naar een hoogte van 30cm en uitgevoerd in een 2-voudige horizontale wandcontactdoos met randaarde.

Voor de wasmachine, droger, vaatwasser, oven, quooker en de achtertuin zullen wij nieuwe leidingen aanleggen. Zodat deze beveiligd zijn met een eigen groep.

Volgens de huidige geldende normen dient er, voor apparaten met een verbruik van 2000W, een aparte groep voorzien te worden. Op verzoek van de klant zijn er tevens 2 aparte groepen voor de tuin en de berging aangelegd.

Tevens wordt er in de woonkamer en master-bedroom zowel een kabel-tv aansluiting gerealiseerd als een internet aansluiting. Hierdoor staat de klant, en eventuele toekomstige bewoners, vrij in de keuze voor wat betreft provider voor televisie en internet.

Tevens hebben wij de klant geadviseerd de huidige bestaande glasvezel aansluiting in de woonkamer te laten verplaatsen naar de meterkast.

Ook worden er voorbereidingen getroffen voor zonnepanelen. Door een leiding vanaf de CV ruimte naar de meterkast te leggen, voorzien van bedrading, zodat de zonnepaneel installateur deze direct kan benutten.

Door met de klant mee te denken en te adviseren voldoet deze woning weer volledig aan de huidige normen en is daarnaast toekomst bestendig.